Friday, October 11, 2013

Head's Of national and international organiations

Head's Of Important Offices in India

1. Who is the Present Attorney General   =>>  Goolam Essaji Vahanvati


2. Who is the Present Solicitor General  =>>  Mohan Parasaran


* 3. Who is the Present Comptroller and Auditor General  =>>  Shashi Kant Sharma



4. Who is the Present Army Chief  =>>  Lt. Gen. Bikram Singh


5. Who is the Present Chief of Air staff  =>>  Norman Anil Kumar Browne


6. Who is the Present Chief of Naval Staff  =>>  Devendra Kumar Joshi



7. Who is the Present  Chief Election Commissioner  =>>  V. S. Sampath


8. Who is the Present  National Human Rights Commission, Chairman  =>>  K.G Balakrishnan


9. Who is the Present National Commission for Woman, Chairperson  =>>  Mamta Sharma



10. Who is the Present Chief Information Commissioner =>> Deepak Sandhu 


11. Who is the present  Finance Commission, Chairman  =>> Y.V. Reddy


12. Who is the Present  ISRO, chairman  =>>  Dr. k. Radhakrishnan


13. Who is the present SEBI chairman =>> UK Sinha


* 14. Who is the present Supreme Court Chief Justice of India =>>  P. Sathasivam


15. Who is the new chief of  Research and Analysis Wing (RAW) ?
Answer: Alok Joshi


16. Who is the new chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Syed Asif Ibrahim


17. Who is the new chief of CBI?
Answer: Ranjit Sinha



* Heads of important international organizations: World


1. Who is the president of International Meteorological Organization ?
Answer: Alexander Bedritskiy


2. who is the secretary general of Asean ?
Answer: Surin Pitsuwan


3. Who is the Director-General of UNESCO ?
Answer: Irina Bokova


4. Who is the Secretary General of NATO ?
Answer: Anders Rasmussen


5. Who is the President of the European Union ?
Answer: Herman Van Rompuy 


6. Who is the head of the African Union Commission ?
answer: Nkosazana Dlamini-Zuma


7. Who is the Executive Director of UN Women ?
Answer: Michelle Bachelet


8. Who is Head of World Health Organization ?
Answer: Margaret Chan  


9. Who is the Managing Director of IMF?
Answer: Christine Lagarde 


10. Who is the President of the World Bank ?
Answer: Jim Yong Kim 

No comments:

Post a Comment