Thursday, October 17, 2013

prepare your GA for upcoming IBPS Po/Clerk

1. who is thecurrent loksabha speaker?
ans:Meira Kumar
2. Who is theDeputy Chairmanof the Rajya Sabha?
ans:pj kuryan
3. who is the current rajya sabha chairman?
ans:Mohammad Hamid Ansari
4. americais inwhich partof theworld?
Ans: in Northern hemisphere
5.how manymembersare ineuropian union?
ans:28 members
6. Who became thefirst playerto win four successive ballon d'or awards ?
Answer:Lionel Mess
7.how manymember in IMF.?
Answer:188 Members
8. Who is known as thefather of Indian Cricket?
Answer:Renjith Singh
9.2013 republic day guest
Answer:King of Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
10. name ofprotein in milk
Answer:casein
*11.Which element has no nutron?
Answer:Hydrogen
*12. Kalinga Prizeis related to ___?
Answer:Popularization of Science
*13.silent valley biosphereis in
Answer:palakad,kerala
*14.Zindagi Ka Karvan'book is anautobiographyof
Answer: Former prime ministerchandrasekhar
*15.who is thecurrent nawab of patudi?
Answer:Saif Ali Khan

No comments:

Post a Comment